DAYTOX

Baby it’s cold outside

Fit blijven in het seizoen waarbij je niet veel buiten komt

THUIS MEDITEREN

Steeds meer mensen beginnen de voordelen van meditatie te ontdekken. Ze beginnen zich langzaam maar zeker te realiseren dat ze niet alleen hun lichaam fit en gezond moeten houden, maar ook hun geest. Wat fitnessen en sporten is voor je lichaam, is mediteren als het ware voor je geest. Kom simpelweg gemakkelijk zitten. Dit mag natuurlijk in de kleermakerszit of in de Lotushouding, maar kan ook prima op een stoel. Als zitten echt oncomfortabel is kan je zelfs liggen. Het beste is alleen wel om te zitten, omdat je zo wat meer alert blijft en niet in slaap valt, dat is namelijk niet de bedoeling.

Vervolgens sluit je de ogen en begin je simpelweg het ritme van de adem te observeren. Je hoeft er niets aan te veranderen. Alleen proberen met je aandacht bij de adem te blijven zoals die komt en gaat. Je zal merken dat dit lastig genoeg is. Dwaalt je aandacht af, breng hem dan rustig, zonder boos te worden weer terug naar de ademhaling. Dit is het enige wat je moet doen. Heel simpel, maar tegelijkertijd heel lastig. Je gedachten gaan namelijk ontzettend snel op zoek naar dingen om aan te denken.  Tel één op de inademing, twee op de uitademing. Tel door tot 10 en begin daarna weer bij nul.

Hoe meer je oefent, hoe makkelijker het wordt.

WANDELEN IN DE BUITENLUCHT

Wil je toch graag buiten zijn, dan kan je altijd gaan wandelen! Wandelen is goed voor je hart en je longen. Er wordt zelfs gezegd dat veel wandelen gezonder voor je is dan kort intensief sporten! Het fijnste aan wandelen? Het kan overal en kost niets. Nodig een vriendin uit en ga lekker samen een rondje maken door het bos in plaats van samen op de bank een kopje thee te drinken.

BELOON JEZELF ALS JE HEBT GESPORT

De beste motivatie om te gaan sporten tijdens deze koude dagen? Beloon jezelf na het sporten! Spreek met jezelf af dat je pas in dat nieuwe boek mag beginnen als je zeker 4 x per week heb gemediteerd of dat je die prachtige plant die je zo graag wilt  mag kopen als je 2 x per week gesport hebt. Een beloning is vaak de beste de beste motivatie om iets voor elkaar te krijgen en maakt het makkelijker om tijdens deze donkere dagen  in beweging te komen.

    Instagram

    Follow Me!