DUURZAAMHEID OP MAAT

Educatief eerlijkwinkelen project

28 februari 2017

De 2e editie van het Educatief Eerlijkwinkelen project heeft afgelopen weken weer plaatsgevonden in Sittard. Waarbij vijf groepen 7 of 8 van vier basisscholen in 5 ochtenden mee hebben gedaan aan het project, dat in samenwerking met NICEway,  ‘eerlijke’ lokale ondernemers en de Vereniging Mondiaal Beleid Sittard is opgezet. Eerlijk winkelen is een stichting die zich hiervoor inzet d.m.v. Eerlijk Winkelen Routes. Dit is een selectie van winkels in een bepaalde stad, die zich door hun aanbod onderscheidt. In hun aanbod tref je BIOLOGISCHE – TWEEDE HANDS – FAIR TRADE – LOKALE – producten aan.

 

Het project is al zeer geslaagd en de reacties van de kinderen, ouders en begeleiders zijn hartverwarmend. We hebben de basisscholen kunnen laten zien met z’n ALLEN, dat eerlijk en duurzaam handelen heel kortbij ONS zelf staat en is. En dat wij ZELF allemaal, een steentje kunnen bijdrage om eerlijk en duurzaam handelen te stimuleren.

 

 

 

 

Reactie’s zijn van ouders/begeleiders o.a.

“dat iedere ondernemer”, zijn verhaal of mini inloopworkshop gaven met passie.

Ze kwamen bij ondernemers, waar ze ‘nog nooit binnen’ waren geweest, super leuk!

“zo bewust door de stad lopen, was een hele mooie ervaring, dankjewel”

 

De 5 basisscholen zijn ook aan de slag gegaan met NICEway in de “Eerlijkwinkelen studio” bij Vakwerk. Met talloze afvalproducten van de deelnemende winkeliers en horecazaken maken de leerlingen onder meer plantenbakjes van oude schoenen, vrolijke kransen van oude boeken en vazen gemaakt uit koffiebonenzakken. En het leuke is nu weer dat het nieuwe product van elke klas duidelijk zichtbaar wordt opgehangen in de vitrine één van de winkels, die dat afvalproduct heeft geleverd. Op die manier wil ik met NICEway mensen anders en beter laten kijken naar hun omgeving en naar ‘afval’.

Het winkelende publiek mag dan tussen 16-2 & 3 -3 stemmen welke klas het mooiste object heeft gemaakt. En de winnende klas en een 3-tal stemmers maken kans op een goed gevulde goodiebag. Deze goodiebag is gemaakt van oude t-shirts, door een van de ondernemers van de route. En is gevuld met “surprice” van alle ondernemers van de Eerlijkwinkelen route Sittard.  Neem een kijkje op de Fairtrade Sittard-Geleen FB pagina voor de 5 locaties.

    Leave a Reply

    Instagram

    Volg mij! ook op Instagram diyniceway