DAYTOX

BLOTEVOETENPAD

Wauw..wat een ervaring!!

Wat hebben wij een inspirerende wandeling gemaakt met z’n allen. Maar het meest indrukwekkende voor mij was de Kneipp-anlage bron zomaar in het bos. Een soort koud water voetenbad, waarbij het je herstelt en je lichaam en geest versterkt 💪

Koud water baden is een oeroude techniek. Nou ja vooruit, wij zijn erin gelopen tot aan de knieën.Het gaat dan ook niet over hoe lang, het gaat over het effect van de kou. En dat effect heb je al na 30 seconde of maximaal 1 minuut.

Dus even het koude water in en er weer op tijd uit. En dan is het de kunst om de kou op te vangen met je lijf en met je ademhaling, want de kou komt pas als je uit het bad komt.

Het doel en het effect van de koud water baden is het wakker schudden van je systemen in je lijf en het versterken van je lichaam. Waarom?

In onze samenleving zijn we niet meer gewend aan koude. Alles is verwarmd. Vanuit een warm bed ga je naar een verwarmde badkamer en neem je een warme douche.

Je stapt uit een warm huis met een dikke jas in een verwarmde auto rijdt naar een warme werkplek. Je komt nauwelijks kou tegen, ons lichaam is verwend.

Daardoor is ons immuunsysteem lui geworden en verkeert in een slaaptoestand. Door de koudwaterbaden, in ons geval voetenbad. Voor de eerste keer, erg cool en verfrissend.

Maar je lichaam wordt aan het werk gezet en optimaliseert. Daarbij worden organen goed doorbloedt; gevoed en versterkt. Nou, ik voel mijn benen nog steeds, optimaal aanwezig.

Puur voor jezelf en je gezondheid. Zonder prestatiedrang of competitie. Anders schiet het zijn doel voorbij.

Het was een geweldige ervaring, ondanks dat het alleen tot aan de knieën was mmmm..wie weet komt er een vervolg.

Dankjewel Floor

    Instagram

    Follow Me!