TIPS

Bonnefanten Kunstuitleen & Brightlands meet Geleen

8 maart 2018

Geleen stond aan de wieg van de bijzondere industriële revolutie: Staatsmijn Maurits was de eerste – en grootste – kolenmijn die in Limburg gebouwd werd. Jammer genoeg was dit ook de eerste mijn die gesloopt werd. Desalniettemin heeft Geleen haar bestaansrecht aan deze industrie te danken. Het spreekt dan ook voor zich dat de Geleense bevolking het steenkolen DNA in zich heeft en trots is op haar verleden. Nu, meer dan 50 jaar later, gebeurt er op de plek van de voormalige staatsmijn veel, heel veel waarvan de Geleense burger niet vanzelfsprekend op de hoogte is. Brightlands met haar Campus voorziet in innovatie en een nieuwe manier van industrie waar de bevolking weer trots op zou kunnen zijn of worden.

Om deze innovatieve wereld dichter bij de bevolking te brengen zullen de komende zeven maanden producten van de Brightlands Chemelot Campus getoond worden in hartje Geleen. Op deze plek – Markt 88 – opent Bonnefanten Kunstuitleen – in het voorjaar officieel haar nieuwe plek. Bonnefanten Kunstuitleen verhuist van Sittard naar Geleen. Twee bijzondere functies vinden elkaar op een bijzondere plek in Geleen: een leegstaand winkelpand. Het zichtbaar maken van de Brightlands wereld enerzijds en de kunstwereld anderzijds geeft een enorme boost en meerwaarde aan het Geleense centrum. Het project zorgt voor een nieuwe en bijzondere dynamiek in het centrum. Op deze plek staat innovatie, verwondering, duurzaamheid en kunst centraal!

Programma:
16.00 uur ontvangst met een hapje en een drankje
16.30 uur officiële opening door wethouder Noël Lebens en gedeputeerde Ger Koopmans
16.45 – 17.15 uur diverse sprekers, waaronder Bert Kip (Brightlands Chemelot Campus) en Sandra Holtjer (Bonnefantenmuseum)
17.15 – 18.00 uur gezellig samenzijn / tentoonstelling geopend!

    Leave a Reply

    Instagram

    Volg mij! ook op Instagram diyniceway