INSPIRATIE

Circulaire economie

15 maart 2017

De basis, de wortels van NICEway is —> iedereen te stimuleren, bewust ervan te worden. Dat er genoeg producten zijn, en niet alles hoeven weg te gooien. D.m.v. de functie te veranderen en er een mooier object van te maken dan het al was. Kan het des betreffende product langer mee gaan. Dit heet UPCYCLING. Waarbij de berg afval niet groeit. Ten slotte zijn we gasten op deze aarde en er is maar één.  Op 2 manieren inspireert NICEway jullie omgeving d.m.v.

OBJECTEN : NICEway vervaardigt duurzame ontwerpen tijdens events of ontwerpt ze op maat voor jouw werkomgeving. NICEway geeft advies en/of verzorgt de uitvoering. Om de circulaire economie te stimuleren verhuurt NICEway haar eigen objecten en verkoop ze niet. Zo blijven deze objecten in eigen beheer. En belanden ze niet op grote berg afval. Daarbij zijn de des betreffende objecten zo demontabel en voor meerdere mogelijkheden inzetbaar.

 

QUOTE is gemaakt – kartonnen dozen – voor de winkel VAKWERK in Sittard. (maatwerk)

IRRIGATIESYSTEEM wandbekleding -plasticflessen- PULP festival Sittard

BOBBLE HIMMELI TREE :  Inspiratie en sfeervolle decoratie -plasticflessen – Pop-Up Artshop in Maastricht.

 

WORKSHOPS : Bij o.a. events en educatieve projecten leg ik de verbinding tussen denken en doen. We gaan samen aan de slag met creatieve upcycling van producten in je eigen omgeving. NICEway workshops worden naar wens ingevuld binnen verschillende thema’s en stijlen. Samen in duurzaamheidseducatie, met de meest uiteenlopende materialen komen unieke nieuwe en meestal ook nog veel mooiere functies van de producten tot stand. Mijn toegevoegde waarde is de inspiratie en duurzaamheidseducatie bij jong en oud.

 

WORKSHOP EDUCATIEF : TREVIANUM – plasticflessen- GLOBAL GOALS

WORKSHOP EVENT : WOONBOULEVARD HEERLEN – plasticflessen- INTERIEUR OBJECTEN

 

WAAROM?

Omdat wij produceren in ons huidige economische systeem,  nog steeds vaak op lineaire wijze: grondstoffen worden producten en daarna afval of brandstof. De bestaande mogelijkheden voor hergebruik en recycling leveren meestal minderwaardige goederen of grondstoffen op. Grondstoffen worden bovendien schaarser (en dus duurder) en de afvalberg groeit.

BETEKENIS?

De winst van een product zit hem niet meer in het produceren en verkopen. Want daarna begint het pas. Rond het leven van een product kan op vele manieren waarde worden gecreëerd, voor bedrijven, gebruikers en leefomgeving. Wie zich richt op gebruik in plaats van verbruik, en op het cultiveren van waarde in plaats van alleen het verkopen, herkent nieuwe uitdagingen en businesskansen. Design is daarbij de motor om tot circulaire producten en diensten te komen.

HOE?

In dit circulaire systeem staan materiaalkeuze, ontwerp en waarde aan de basis van de kringloop waarin de producten (of onderdelen en materialen daarvan) na gebruik kunnen worden hergebruikt als volwaardig product, onderdelen van een product of als grondstof. Met andere woorden: het afval van de een is de grondstof voor de ander. Dit levert, tot nu toe nog veel, onbenutte ondernemerskansen op! Met de meest uiteenlopende -producten- komen unieke en meestal ook nog veel mooiere functies van de producten tot stand. Mijn toegevoegde waarde is de inspiratie en duurzaamheidseducatie bij jong en oud  met deze bestaande -producten- grondstoffen aan de slag te gaan.

SEE YOU X

 

    Leave a Reply

    Instagram

    Volg mij! ook op Instagram diyniceway