TIPS

De kunst van het opbergen.

17 april 2018

Het opbergen van spullen is doorgaans niet het probleem. Het terugvinden van spullen kan juist voor problemen zorgen! De kunst van het opbergen van ligt dan ook in het eenvoudig terugvinden. In loop der jaren heb ik transparante op bergers gekocht, zodat ik al van buitenaf kan zien wat in de dozen zit. Ze stonden in de kelder, dus de schoonheidsprijs hoeven ze niet te krijgen. Het ziet er natuurlijk rommelig uit. Maar ik heb overzicht in de kelder en dat is mijn systeem. Ik ben zelf wel een aardig georganiseerd persoon. Die graag haar spullen na gebruik meteen opruimt. Om rust en overzicht te creëren.

Ik krijg zelfs complimenten als ik een workshops geef, want een van mijn prioriteiten is die ik nastreef, is dat de cursisten in een schone omgeving werken. En dus met mijn papierenzakken (KARTON of PLASTIC) steeds om de werktafels loop om de reststukken op te ruimen.

haha er natuurlijk is er wel een GROOT verschil bij welke cursisten ik dat doe, heb ik ontdekt. Want bij 1e en 2e klas leerlingen van de middelbare school, die gaan er vanuit als ik hun afval opruim bij hun werkplek, dat ze al klaar zijn met de workshop…. hahaha ook daar leer je van.

Nu ik de kelder leeg aan het halen ben. Deze wordt gestukt. Het is een jaren 30 huis, waarbij de keldermuren het gruis van de muren valt als je er naar kijkt….maar het moest gewoon een keer gebeuren, we nemen de hal en de toilet ook dan maar mee…

Maar nu heb ik alle dozen in de gang heb staan en schrik ik eigenlijk van de plaats die ik in de dozen heb. Want per project of workshop heb ik ooit een doos gehaald en spullen die ik nog kon gebruiken in opgeborgen…uhm. Dus nu ik overzicht heb, (alles staat bij elkaar in de gang) heb ik eens echt goed mijn spullen opgeborgen en tadada en nu heb ik enkele dozen dus gewoon leeg.. Tja dat is een voordeel als je eens alles een keer naloopt, omdat ik toch plaats moet creëren. Met als conclusie dat ik de volgende keer op moet letten hoe ik de spullen echt goed opberg..

    Leave a Reply

    Instagram

    Volg mij! ook op Instagram diyniceway