DIY

Quote kussen

31 oktober 2017

Je heb vast een oude broek, of een gordijn restje, een oude deken ergens liggen. Voor een mooie bestemming. Waar je elke keer denk: ik bewaar het voor een keertje. Dat kan ik vast wel gebruiken. hIII die projectjes heb ik ook her en der liggen hoor!  En aangezien ik toch af en toe achter het naaimachine zit, zoals afgelopen weekend. Heb ik voor de lange avonden, waarbij het ook weer wat knusser mag worden in huis, een kussen gemaakt voor op de bank. Dus ben ik aan de slag gegaan met mijn restjes van gordijnen.

Een kussen heeft zover, een gangbare maat van 40 x 40 cm in mijn geval. Belangrijk om even te meten voordat je begint.

Meten is Weten!! Wat gaan we erop schrijven/tekenen?

Natuurlijk kun je ook een bestaand kussen hoes pakken. Stel dat je die een nieuwe look wilt geven.

Zoek naar een gewenst patroon of quote wat je graag op je nieuwe kussen wilt hebben.

—————- NODIG —————–

 • gordijn restjes of oude deken, dekbedovertrek
 • binnenkussen 40 x 40 cm
 • rits 40 cm
 • meetlint
 • schaar
 • spelden
 • naaimachine, bijpassend kleur garen

Deze bovenste benodigdheden, heb je alleen maar nodig als je een zelf kussenhoes gaat maken 😉

Hier onder de benodigdheden, voor als je al een bestaand kussen hoes gaat gebruiken.

 • sjabloon (inspiratie quote zie pinterest)
 • stift voor het sjabloon te tekenen
 • textielverf
 • verfkwastje
 • bakpapier
 • strijkijzer

TIP:  Een effen structuur van de stof is het fijnste om mee te werken.

——————————— Hoe je het maakt ———————————-

Ik ben gek op quotes dus ga ik aan de slag met tekst sjablonen en deze quote 🙂

Afbeeldingsresultaat voor the best way to make your dreams come true is to wake up

Ik heb 2 lappen uitgeknipt uit resten gordijnen stof van 43 x 43 cm. De maat van het binnen kussen meten en vergeet niet een 1,5 cm stiknaad!! De quote moet natuurlijk ook een beetje in het midden geplaatst worden. Dus hou ook rekening met de aantal regels die getekend/geschreven moeten worden.

Met de stift heb ik de tekst erop getekend met het sjabloon.

En daarna “kleur” ik de tekst verder in met de textielverf.

Om de textiel verf te fixeren, gebruik ik bakpapier en leg ik deze op de tekst en al wrijvend, het strijkijzer er overheen met een matige warmte. Zodat de verf zich in de stof kan hechten.

Dan zet ik eerst de rits erin, en dan naai je de overige 3 kanten dicht en dan kan het kussen gebruik worden.

 

En het wordt al meteen in gebruik genomen….

haha gelukkig… Veel plezier gewenst

SEE YOU

  Instagram

  Volg mij! ook op Instagram diyniceway