T-shirt tas in Heerlen

Daar gaat ze weer. Met haar t-shirt tas. In Heerlen deze keer bij praxis tuin.

Ik ben op de terug weg met een gevulde tas met bloembollen. Want in het voorjaar heb ik een upcycling workshop gegeven tijdens de open dag van Burgerhoes (bibliotheek) in Landgraaf.  Ze hebben NICEway toen gevraagd voor een duurzame workshop te bedenken met een leuke knipoog naar het voorjaar. Dus heb ik petflessen verzameld, om een mini bewateringssysteem te maken. Voor komende zaterdag 7 oktober, heeft Burgerhoes in Landgraaf weer een open dag en willen graag de zelfde workshop.

Maar in oktober heb ik geen bloeiende bloembollen….

Dus een kleine maand geleden heb ik deze bloembollen gehaald, op advies en een poging tot de natuur te versnellen. om een klein stukje groen aan de bloembollen te krijgen. Zodat het toch iets meer uit ziet, de bloembol dan een ui 🙂

Hiii eigenlijk als je het leest..”de natuur te versnellen” klinkt eigenlijk al gedoemd tot mislukken…En jawel. Dit gaat hem niet worden met bloeiende bloembollen.

 

Dus ben ik opzoek gegaan en al vragend naar advies, welke binnenplantje ik voor dit project kan gebruiken? Ik ben uiteindelijk terecht gekomen bij de mini lepelplant, deze is zelfs zo sterkt dat hij ook alleen met wortel kan groeien.

Maar ja, ik was te gefocust op mijn bloembollen, overtuigd dat het mij ging lukken 🙂 Dat ik deze niet genoeg in aantal heb kunnen organiseren, rond de 70 plantjes. Dus heb ik  er nog een andere sterke soort erbij gezocht en dat is de Fittonia geworden.

 

Pffff..gelukkig alles compleet voor as. zaterdag open dag bij de Bibliotheek Landgraaf-Onderbanken.

 

 

 

 

    Instagram

    Volg mij! ook op Instagram diyniceway