MEDIA

No-Waste Hero

Spijkerbroeken inzamelactie in Sittard-Geleen

Waarom zou je een spijkerbroek die je toch niet meer draag onnodig in de kast laten liggen? Dit is een belangrijk uitgangspunt van MUD Jeans, een duurzaam Nederlands spijkerbroekenmerk, wat aan de weg timmert met het recyclen en leasen van spijkerbroeken. Daarom organiseert NICEway in de eerste twee weken van oktober in Sittard-Geleen een inzamelingsactie van spijkerbroeken die door MUD Jeans gerecycled gaan worden. Een mooi voorbeeld van circulaire economie. Deze actie vindt plaats van 1 tot en met 14 oktober en sluit aan bij de Dag van de Duurzaamheid, 10 oktober en de Dutch Earth Week : De inzamelactie en het educatief project bij Trevianum.

Bij de Dutch Earth Week ben ik genomineerd als een van de  NO-WASTE HEROES —> TROTS

De kledingindustrie is een van de meest vervuilende industrieën van de wereld. Daarom worden er steeds meer initiatieven genomen die deze industrie duurzamer maken. MUD Jeans is een goed voorbeeld hiervan, onder andere door in te zetten op het recyclen van spijkerbroeken.

Om dit een boost te geven worden op meer dan 10 locaties in Sittard-Geleen inzamelpunten ingericht. Hier kunnen spijkerbroeken die niet meer worden gebruikt, worden ingeleverd. Belangrijke voorwaarde is dat de spijkerbroek voor minimaal 98% uit katoen bestaat.

Vergeet niet om in je achterzak een briefje met je naam en contactgegevens te stoppen want iedereen die een spijkerbroek inlevert maakt kans op de tegoedbon van MUD Jeans of een van de drie fairtrade verrassingspakketten. De inzamellocaties zie: locatie info

Onder de deelnemers wordt 1 tegoedbon van MUD Jeans van €50,-  en drie fairtrade verrassingspakketten verloot. De winnaars worden bekendgemaakt op zaterdag 14 oktober bij Vakwerk in Sittard. Hier vindt de afsluiting van dit project plaats. Nicole Geilen van NICEway zal tijdens deze bijeenkomst ingaan op de achtergronden van dit project en haar motivatie om hiermee aan de slag te gaan. Aanvang 15.30 uur, Vakwerk, Putstraat 19 Sittard.

Dit project is een initiatief van NICEway en MUD Jeans en wordt georganiseerd in samenwerking met Urgenda, de Fairtrade Werkgroep Sittard-Geleen en COS Limburg. Sittard-Geleen is fairtrade gemeente. De fairtrade werkgroep wil brede lagen van de bevolking informeren over en betrekken bij fairtrade en duurzaamheid. Dit project sluit hier prima bij aan. De activiteiten van de fairtrade werkgroep Sittard-Geleen maken onderdeel uit van de Global Goals Campagne in Sittard-Geleen.

SEE YOU X

    Leave a Reply

    Instagram

    Follow Me!