Educatief jeans project

Met 1e jaars leerlingen van Trevianum scholengroep, gaan we aan de slag om op een educatieve manier te laten zien, wat circulair ondernemen inhoud (info MUD jeans) en creatief aan de slag gaan dat afval, grondstof is! Bestaande producten in je eigen omgeving zet NICEway centraal d.m.v. upcycling: ze krijgen unieke nieuwe functies en gaan daardoor langer mee.

Waarom zou je een spijkerbroek die je toch niet meer draag onnodig in de kast laten liggen? Dit is een belangrijk uitgangspunt van MUD Jeans, een duurzaam Nederlands spijkerbroekenmerk, wat aan de weg timmert met het recyclen en leasen van spijkerbroeken. Aan NICEway is de vraag gesteld om in het thema van Global Goals, een upcycling workshop te geven op de Trevianum scholengroep in Sittard.

In combinatie met het initiatief dat NICEway van 1 t/m 14 oktober de inzamelingsactie van spijkerbroeken, organiseert in de fairtrade gemeente Sittard-Geleen. Die door MUD Jeans gerecycled gaan worden. Is dit een mooi voorbeeld van circulaire economie. En dit project sluit hier prima bij aan. Met informatie van MUD jeans gaat NICEway aan de slag met eerstejaars leerlingen van Trevianum scholengroep, om op een educatief en creatieve manier te laten zien dat afval, grondstof is.

Op de educatieve wijzen laten we een presentatie zien wat circulaire economie inhoud en daarna gebruiken we MUD jeans als het voorbeeld. De circualiare economie gaan we ook even naspelen in een spel. Want wat gebeurt er met die jeans die jij hebt ingeleverd?

Dus daar zijn we heel benieuwd naar,  hoe de leerlingen na de presentatie hiermee aan de slag gaan..spannend.

Daarna volgt dan natuurlijk de upcycling workshop, waarbij ze handige mini tasjes, opberg zakjes gaan maken van jeans, voor alle handige apparatuur die de jeugd tegenwoordig bij zich draagt.

Zoals enkel voorbeelden hieronder, die ik altijd van te voren maak om ideetjes op te doen.

 

 

 

haha en zo ben ik ook helemaal los en komen de ideetjes naar boven borrelen..

super leuk!! Hopelijk slaat het aan en gaan de leerlingen op een creatieve manier bewuster met bestaande producten om die afvalberg kleiner te maken.

SEE YOU X

 

    Instagram

    Volg mij! ook op Instagram diyniceway