DIY TIPS

Kintsugi techniek

24 maart 2018

Ik liet toch enkele weken geleden een ontbijtbord vallen: de keuken vloer bedekt met scherven porselein. Maar ach, scherven brengen geluk, mompelde ik.
😱
Laat ik nou toch heel graag het bord willen repareren!! Natuurlijk, weggooien kan altijd nog.
Ik was altijd nieuwsgierig naar techniek die #kintsugi wordt genoemd. De techniek is Kintsugi (g spreek je uit als een k) is een oude Japanse techniek om gebroken porselein een 2e leven te geven met goudlijm.

DIY Kintsugi methode gaat je helpen je kapotte servies of het servies dat je niet meer zo mooi vindt een tweede leven te geven. Kintsugi is een nieuwe manier om porselein te lijmen gebaseerd op de oude ‘kintsugi’ techniek. Door slordig te lijmen en zo de breuk te benadrukken ontstaat er een nieuw product wat in veel gevallen nog mooier is dan het oorspronkelijke product.

Uitleg van de techniek: Toen de Japanse Keizer in de vijftiende eeuw zijn porselein teruggestuurd kreeg uit China,  gerepareerd met metalen klemmen,  vroeg hij zijn Japanse ambachtslieden om met een mooiere oplossing te komen. Dit werd repareren met echt goud: ‘kintsugi’. Verzamelaars waren zo gecharmeerd van deze techniek dat er zelfs met opzet kostbaar servies werd kapot gegooid zodat het gerepareerd kon worden met kintsugi ook wel kinstugi art genoemd.

Ik ben ermee aan de slag gegaan om er een “betaalbare” DIY ervan te maken en hij is uitgewerkt tot een diy vlog.

Binnenkort te zien op de site van Woonboulevard Heerlen….wordt vervolgd 🙂

    Leave a Reply

    Instagram

    Volg mij! ook op Instagram diyniceway