Minimalistische sieraden van zwerfafval

Mijn gròòtste uitdaging om een upcycling workshop te bedenken is zo min mogelijk materialen en toevoegingen te gebruiken om zo mooi en eerlijk mogelijk eindproduct te ontwerpen. Nou, hou ik mij natuurlijk niet iedere dag met sieraden bezig. Maar stiekem valt hier ook op, in deze “sieraden” wereld dat eenvoud siert. Ooo en daar houden we dus heel erg van.

Geometrische vormen worden de basis en de dop van de fles is al genomineerd tot mal ● van de ronde vorm.. #lovemyjob . Sieraden maken is leuk voor iedereen. Maar voor mij weer eventjes een tijdje geleden, maar omdat ik toch voorbeelden moet gaan maken kan ik mijn geheugen weer even opfrissen.  Het streven is natuurlijk zo weinig mogelijk extra’s toe te voegen, daarbij heb ik wel de buigringetjes nodig om de plastic elementen te verbinden. En natuurlijk een slotje, om zoals bij dit eerste voorbeeld, de armband om mijn pols blijft zitten.
Natúúrlijk is dit wel erg blanco en gaan we eens kijken wat de volgende stap kan worden 🌱 zodat de leerlingen 3e jaars vmbo geïnspireerd raken en wie weet!! Zelf ermee aan de slag gaan thuis.
.

Bij het geven van een upcycling workshop probeer ik zoveel mogelijk inspiratie mee te geven. Door o.a. zelf quotes en tekeningen te maken zodat de leerlingen geïnspireerd raken en zelf aan de slag kunnen gaan..
#workshopsieradenmaken .
Maar het gevecht tegen het gebruik van mobieltjes tijdens een workshop blijft! Deze zorgen voor onrust en afleiding. Maar “kan ik even op mijn mobieltje kijken, of even op pinterest zoeken” voor ideetjes? Is toch wel één van de vaste vragen die mij elke keer worden gesteld.
Dus neem ik altijd potloden en papier mee, zodat ze al schetsend zelf op ideeën💡 kunnen komen.
De volhouder wint.. 💪 Let maar op. .

Ze zijn subtiel, verfijnd en met van alles te combineren. Minimalistische sieraden, we zijn er dol op. Ingetogen ontwerpen gaan we vanmiddag maken, met leerlingen van het vmbo Emma college in Hoensbroek. Zonder poespas en zo tijdloos dat je er eigenlijk geen jaartal aan kunt hangen🍀. Met minimalistische sieraden maak je een subtiel statement. Less is more! Kettingen, oorbellen, armbanden met een zelfgemaakte tekening, quote of statement in goud, zilver en wit alles daar tussenin. Ik ben benieuwd ik heb er zin in.. Deel 1 van 4 gaat van start. Upcycling workshop sieraden maken van plastic flesjes , zwerfafval…. .

    Instagram

    Volg mij! ook op Instagram diyniceway