NATUUR

NATUUR ALS INSPIRATIE

Wist je dat?

Voor vele uitvindingen de natuur de inspiratiebron is geweest? Vogels diende als voor het vliegtuig, schilpadden waren de modellen voor het pantser en klittenband is gebaseerd op de vruchten van de klit, die zo vreselijk aan je kleren blijven hangen.

De Spaanse kunstenaar Gaudhi liet zich inspireren door bomen om de steunpilaren van onder andere de Sagrada Famlia in Barcelona te ontwikkelen. De natuur lijkt op een keer een geweldige creatieve coach te zijn.

WAT KAN JE LEREN VAN DE NATUUR?

MEER EN MEER GEBRUIKEN WE DE KRACHT VAN DE NATUUR ALS INSPIRATIEBRON VOOR VERANDERING

De natuur is thuiskomen voor een ieder die zich er weer mee verbindt. In de natuur word je op een aantal vlakken bewust en onbewust gestimuleerd. Allereerst zijn er de zintuigen die maximaal gebruikt en geprikkeld worden. De geluiden, de kleuren, de geuren en de wind langs je huid, het draagt allemaal bij een groter bewustzijn van jezelf. Je kunt niet anders dan uit je hoofd gaan en weer helemaal in je lichaam zijn en voelen.

Relativeren wordt bevorderd, door de steeds veranderende beelden om je heen. De beweging van je lichaam ondersteunt onbewust de acties die je met je hoofd
bedenkt. Daarnaast zeggen beelden veel meer dan woorden en doorbreken daarmee de vastgeroeste (denk)patronen waar we vaak mee kampen. De natuur is daarbij ook een toonbeeld van acceptatie. Heb je ooit een Kersenboom gezien, die z’n best deed om een eiken te zijn? Of een beek die terug de heuvel op stroomde?

Als mens proberen we dit wel voortdurend en accepteren we daar mee niet de ‘natuurlijke wetten’. Hoe vaak wil iemand niet iets zijn, wat er
helemaal niet inzit, maar wat er van huis uit meekreeg om toch zeker wel te worden of te zijn. Het steeds negeren van natuurlijke seintjes veroorzaakt heel veel
geestelijke en fysieke ellende. Je verbindt je bewust en onbewust met deze natuurlijke, vanzelfsprekende wetten.

Daarom is een WALK & FIT training in de natuur een inspiratie en daarom effectief. Buiten worden situaties en problemen luchtiger en lichter. Je zet jezelf letterlijk in beweging. Het hele systeem komt in beweging, dus niet alleen het mentale. Ook door de fysieke beweging wordt de verandering ondersteund en bevorderd.

De ontspanning die de natuur brengt, bevordert de zelfstandigheid. In een ontspannen staat kun je veel beter onderscheiden in jezelf wat je werkelijk wilt, waardoor je sterker voelt.

    Instagram

    Follow Me!