NICE – WAY

Het is tijd voor het nieuwe denken 

En meteen mag ik de daad bij het woord voegen. Wauw zo leuk, het Lyceum Schöndel in Roermond (middelbare school) heeft voor het O&O project voor de 2e jaars leerlingen een upcycling project bedacht in samenwerking met Emmaus Perspectief.

Ze hebben NICEWAY benaderd als expert in upcyling. “wauw” bij het idee “expert” krijg ik spontaan een glimlach op mijn gezicht. En men vroeg of ik de leerlingen met het geven van een kleine presentatie hen kon inspireren om inzicht te geven wat de mogelijkheden waren met de techniek upcycling.

Toeval wil ik dat ik mij verder wil ontwikkelen op dit gebied, als expert en verder wil gaan met het geven van lezingen – presentaties – restyling-workshops om inzicht te geven dat bestaande producten in je omgeving, materialen zijn en geen afval, die we opnieuw kunnen gebruiken d.m.v. upcyling op een trendy en hippe manier. Voor een duurzame gedragsverandering mogelijk te maken tot aan het inrichten van een uniek “upcycled” interieur.

Nou, daar val ik toch met de neus in de boter, niet!! Spannend was het zeker afgelopen week. Vooral het deel of de leerlingen geïnspireerd raakte van mijn verhaal en de diverse mogelijkheden van upcycling.

Hahaha en met alle begin valt er wel iets te leren en ik heb meteen mogen improviseren 🙂 Want mijn USB stick konden ze niet lezen. Dus die presentatie, waar ik 3 dagen mee bezig ben geweest om deze te vereenvoudigen, schrappen van onderwerpen etc. Was niet leesbaar…aaaahg.

Maar we hebben de presentatie gegeven en gebruik gemaakt van de website van NICEWAY en haar instagram account. Super blij dat het zo opgelost heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *