#NICEwaychallenge

Een nieuw jaar komt eraan – laten we samen met een challenge starten op 1 januari:

IN DERTIG DAGEN JE HUIS ONTSPULLEN

We noemen het het 30-daagse ontspullen NICEwaychallenge.

Het is me niet ontgaan dat leven met minder spullen tegenwoordig een trend is. Deels geloof ik heel erg, in de rust in je eigen omgeving met minder spullen. Tot eigenlijk afgelopen week: ik was bezig met de nieuwe indeling van één van de kamers van de jongens. Terwijl ik met een doekje de kast stond af te stoffen, flinke aanpak hebben we gedaan met het verplaatsten van zijn meubilair, besefte ik me ineens dat ik al voor de zoveelste keer met iets in mijn hand stond waarvan wij beide niet wisten waar we het kwijt moesten, ook omdat het spullen waren, waar hij te groot voor is geworden en waarom weer bewaren?

De kast waar zoiets dan normaal gesproken in verdwijnt zat vol met spullen, wat hij wel wilde bewaren en een andere kastje (optie twee in dit soort gevallen) durf ik niet eens open te doen. Bang voor wat daar allemaal in ligt. Dus zoals in de aanpak van Marie Kondo hebben we catergorieen gemaakt voor de spullen die weg gaan:  Weggeefdoos, afvaldoos en de laatste doos gaan de spullen in, die je weer gaat inruimen en bewaren. Steunen jullie me? Ik kan alle tips goed gebruiken! En laat ook van je horen als je met me meedoet, dat vind ik leuk!

Dit is hoe het werkt…

Op de eerste dag gooi of geef ik één ding weg, op dag twee ban ik twee dingen mijn huis uit, enzovoorts. Dit betekent dat ik aan het einde van de rit in totaal 465 (!) spullen de deur uit heb gedaan. Ik weet niet eens of ik überhaupt over zoveel spullen beschik, maar ik ga mijn best doen om in de buurt te komen. Alles kan gaan! Kleding, meubels, elektronica, gereedschappen, decoraties, enz. Doneer, verkoop of vuilnis. Wat je ook doet, elk materieel bezit moet elke dag om middernacht uit je huis – en uit je leven – zijn.

Het is in eerste instantie een eenvoudig spel. Het begint echter tegen de tweede week te worden als je elke dag meer dan een dozijn items overboord gooit.

De spullen die ik zelf van waarde vind, ga ik verkopen bij VAKWERK in Sittard. €2,50 per stuk. Daarvan doneer ik € 0,75 per verkoop aan het goede doel: NATUUR & MILIEU.

Iedere vrijdagmiddag vul ik het “VAK” aan met nieuwe artikelen die ik die week verzameld heb om te doneren.

DOE MEE!

Ik hoor het heel graag van jouw challenge op Facebook & Instagram  :  #NICEwaychallenge

 

 

    Instagram

    Volg mij! ook op Instagram diyniceway