AUTHENTIEK PERSOONLIJKE GROEI

ONTDEK EN ONTWIKKEL JE CREATIVITEIT

Al heel mijn leven, ja ik als kleine meid, ben eigenlijk altijd creatief geweest. (lees:nog steedsūüėĀ). 
Creativiteit wordt in het algemeen gezien als het vermogen iets nieuws te scheppen. Je bedenkt of maakt iets nieuws, of je vindt een creatieve oplossing voor een probleem.

Iets wat ik echt met passie afgelopen jaren heb gedaan. Maar creativiteit wordt vaak verward met kunstzinnigheid. En wordt vaak verkeerd begrepen.

Een kunstzinnig persoon is per definitie creatief, maar andersom hoeft niet. Creatieve mensen maken dus niet per definitie mooie dingen, het zijn ook mensen die inventieve oplossingen bedenken, innovatief zijn of origineel. 

De laatste jaren merkte ik inderdaad dat ik m√©√©r voor de innovatieve oplossingen ging (duurzaam) “bestaande producten een nieuwe functie geven” UPCYCLING. En daarna pas opzoek ging voor het hippe en mooie van de oplossing. 

Dit ging natuurlijk niet vanzelf, al leek het zo bij veel mensenūüėĀ Ik ging daarom altijd naar buiten om te gaan wandelen, afstand nemen, ruimte te cre√ęren om die laatste creatieve stap te bedenken.

Voor een creatief proces zijn enkele zaken nodig zoals op openheid, lef, energie en nieuwsgierigheid als je (tijdelijk) niet creatief bent, kun je dus kijken of er een element ontbreekt.

Vaak is het knelpunt het element energie. Door een stapje terug te doen, gezond te eten, naar buiten te gaan, krijg je meer energie en word je creatiever.

Een belangrijk element dat ik al jaren probeer te handhaven, te balanceren in mijn dagelijkse ritme.

#bewustlevenmetmeerkwaliteit

    Instagram

    Follow Me!