INSPIRATIE

Opruimen met intentie

14 april 2018

We staan weer klaar voor het opknappen van ons jaren 30 woning deel 2. We hebben een jaar sabbatical genomen 2017 en starten dit jaar weer, en pakken de draad weer op met het opknap traject. Waarbij ik moet toegeven dat ik er nog niet helemaal inkom..maar wie weet, wat er niet is kan nog komen.

Ik heb wel al enkele weken bedacht hoe, ik het ga aanpakken, want eerst moet er opgeruimd worden…yeah.

Opruimen is simpel en eenvoudig, maar het heeft ook wel iets spiritueels. Opruimen kan beschouwd worden als een zoektocht naar jezelf. Als je gaat opruimen, ben je tevens bezig om het een en ander voor jezelf op een rijtje te zetten en daardoor jezelf te ordenen. Wie ben je eigenlijk? Waar word je blij van?

Nou ben ik wel met NICEway toe aan een nieuwe level. Dus hiermee kan ik mij wel in vinden, om eens erover na te gaan denken, welke weg ik wil gaan nemen om te gaan groeien. mmm de raderen draaien …..

Opruimen kan dan ook, aan de hand van de spullen die je in de loop van je leven vergaard hebt, gebruikt worden als een vorm van zelfonderzoek. Daarmee krijgt opruimen, dat veel mensen als een vervelend klusje beschouwen, (uhm..ik ben ook nog niet zover hoor 🙂 ineens een andere betekenis en draagt het bij aan zingeving. Er is immers rommel van het huis en maar ook is er rommel van de ziel.

Wist je dat rommel veel negatieve effecten heeft op je welzijn? Het maakt je moe, brengt verwarring met zich mee, het maakt je chaotisch en het creëert disharmonie. Dat willen we niet, dus hop aan de slag.

Wij gaan starten met het opknappen van de kelder, onze toilet en de gang begaande grond en halverwege tweede verdieping…. tja daar zijn we gestopt in 2016. Dus we gaan voor het laatste stukje wat nog gestukt moet worden. Dus mijn plan van aanpak:

De gang leeg maken en de meubels in opslag. Daarna gaan alle spullen uit de kelder de gang weer op en kijk ik verder hoe het met het “onstspullen” challenge gaat. Want ik vrees dat daar ook nog flink aan gewerkt gaat worden. Ik heb nog een klein beetje plek in mijn opslag en de rest gaat de zolder op. Daarbij hebben we natuurlijk een voorraadkast in de kelder..mmm daar kwamen de jongens mee dat we de deur barricaderen in de keuken …komt toch alleen maar stof door. Deze wordt sowieso afgeplakt in de gang, dus aan de andere kant in de keuken wordt verloopig dan de voorraad kast geplaatst…ooo prima toch.

Tja nu nog uitvoeren…
haha hophop here we go..

    Leave a Reply

    Instagram

    Volg mij! ook op Instagram diyniceway