IN DERTIG DAGEN JE HUIS ONTSPULLEN.

We noemen het het 30-daagse ontspullen #NICEWAYchallenge.
Afgeleid van de Minimalism Game van Joshua Fields Millburn & Ryan Nicodemus 

Het is me niet ontgaan dat leven met minder spullen tegenwoordig een trend is. Deels geloof ik heel erg, in de rust in je eigen omgeving met minder spullen. Je moet uitkijken dat de spullen niet jouw bezitten, in plaats van andersom. Tot begin van dit jaar: ik was bezig met de nieuwe indeling van één van de kamers van de jongens. Terwijl ik met een doekje de kast stond af te stoffen, flinke aanpak hebben we gedaan met het verplaatsten van zijn meubilair, besefte ik me ineens dat ik al voor de zoveelste keer met iets in mijn hand stond waarvan wij beide niet wisten waar we het kwijt moesten, ook omdat het spullen waren, waar hij te groot voor is geworden en waarom weer bewaren?

De kast waar z’on voorwerp normaal gesproken in verdwijnt zat vol met spullen, wat hij wel wilde bewaren en een andere kastje (optie twee in dit soort gevallen) durf ik niet eens open te doen. Bang voor wat daar allemaal in ligt. Dus zoals in de aanpak van Marie Kondo hebben we catergorieen gemaakt voor de spullen die weg gaan: Weggeefdoos, afvaldoos en de laatste doos gaan de spullen in, die je weer gaat inruimen en bewaren. En laat ook van je horen als je met de #NICEWAYCHALLENG aan de slag gaat, super! Dan laat mij het weten als je gaat opruimen, dat vind ik leuk!

Dit is hoe het werkt…

Op de eerste dag gooi of geef je één ding weg, op dag twee ban je twee dingen je huis uit, enzovoorts. Dit betekent dat je aan het einde van de rit in totaal 465 (!) spullen de deur uit heb gedaan. Het is natuurlijk de vraag of ik überhaupt over zoveel spullen beschik, maar doe je best om in de buurt te komen. Wie weet!! Alles kan gaan! Kleding, meubels, elektronica, gereedschappen, decoraties, enz. Doneer, verkoop of vuilnis. Wat je ook doet, elk materieel bezit moet elke dag om middernacht uit je huis – en uit je leven – zijn.

Het is in eerste instantie een eenvoudig spel. Het begint echter tegen de tweede week te worden als je elke dag meer dan een dozijn items overboord gooit. Ontspullen dwingt je om na te denken over waar je nu echt jouw geluk uit haalt. DOE MEE!

Ik hoor het heel graag van jouw NICEWAYchallenge op Facebook & Instagram  :  #NICEWAYchallenge

Ontvang gratis inspiratie om je leven leuker te maken!

IN 7 STAPPEN “VEREENVOUDIG VAN JE DAG”

Een e-book met 7  stappen hoe dat je een meer bewuster leven gaat leiden.

JA, IK DOE MEE!!!

DAY-TOX INSPIRATIE in je mailbox ontvangen?

Inspirerende tips & tricks SPECIAAL voor hoe jij BEWUSTER kunt leven. zodat je méér resultaat behaalt in de ROUTE die jij wilt gaan volgen.

JA, DAT WIL IK!!!

Load More Posts

Instagram

Follow Me!