DUURZAAMHEID OP MAAT

Bestuiving met plasticflessen

11 juli 2017

Kruisbestuiving, uitwisseling, bevruchting:  Dat er werkelijk iets nieuws ontstaat.

Volgens mij is het super gezond én leerzaam om af en toe in een wereld te stappen die je niet kent. De confrontatie met een andere ‘taal’, de nieuwe manieren van denken, doen en werken is zeer inspirerend. En omgekeerd word je je bewust van je ‘creatieve industrie perspectief’. Om mensen proberen mee te nemen in de aanpak en denkwijze van NICEway,

In het wijzen op het effect van toegepaste creativiteit om IMPACT te creëren.  Creativiteit, ondernemerschap  en samenwerken zijn in ieder geval zeer belangrijke competenties die nodig zijn. Vooral om een andere manier van werken en kijken te leren. Niet alleen voor persoonlijke groei, maar juist ook voor je eigen professionele ontwikkeling. Innoveren is teamsport. Samen, trainen, proberen. En door te doen, leer je.

Dusssssss NICEway is samen gaan werken met Levanto groep. Mede dankzij Sandra Huiskens. Een oude vriendin van vroeger (20 jr geleden).  Zij zit sinds enkele maanden bij Hoeve Haagsittard in de begeleiding. En LEVANTO staat voor LEven VAN TOp tot teen. Dat raakt meteen de visie van de LEVANTOgroep: zij zijn ervan overtuigd dat een actieve deelname aan de samenleving voor iedereen een belangrijke voorwaarde is voor een zinvol en volwaardig leven. Dat doen zij vanuit de kernwaarden: passie, innovatie, verbinding en ondernemerschap.

De vraag werd aan mij gesteld,  om samen te werken bij een project, waarbij de cliënten van Levantogroep ingezet kunnen worden om o.a. eens met andere materialen en kennis in aanmerking te komen. Nou laat DAN per toeval net een aanvraag geplaatst zijn van het PULP festival in Sittard. Waar NICEway al enkele malen decoratie heeft verzorgd. De vraag werd gesteld om een zee van bloemen te kunnen maken. En in overleg zijn we stap voor stap aan de slag gegaan. We gaan voor ongeveer 400 bloemen.

Eerste stap is het verzamelen van de flessen en schoonmaken. Daarna de fles etiket vrijmaken en uitspoelen. Deze stappen heb ik voor mijn rekening genomen. Een super fijn oud Frans flessenrek heb ik ervoor, om na het spoelen de flessen te laten uitdruppelen.

Dan hebben we 4 maandagochtenden afgesproken, bij de Hoeve Haagsittard om samen een ochtend deel aan de slag te gaan met de cliënten, om de bloemen te gaan knippen. En de doppen voorzien van tie rips.

Intussen zijn alle flessen geknipt en weer bij de studio van NICEway. Waar ik ze voorzien van een mooie kleurtjes.

Intussen heb ik bij Janssen Staal 4 betonmatten geregeld van 5x2m. Deze gaan ze me leveren as. vrijdag bij het Maaslandpark. Waar we de bloemen eraan gaan bevestigen. Hiii het zal wel even werk zijn…want intussen hebben we rond d 450 bloemen geknipt. Maar zaterdag gaan we dan vrolijk weer verder en wij hopen natuurlijk dat jullie allemaal genieten van onze creaties en

 PROJECT : BESTUIVING -> IMPACT maakt.

En voor het resultaat nodigen wij jullie natuurlijk uit om naar PULP festival te komen zondag 16 juli op het Maaslandpark te Sittard

SEE YOU X

 

    Leave a Reply

    Instagram

    Volg mij! ook op Instagram diyniceway