PERSOONLIJKE GROEI WALK & FIT

TIJD VERTRAGEN

Iedereen ervaart tijd in een ander tempo. Als je een saaie dag hebt dan lijkt er geen einde aan de dag te komen. Als je een interessante dag hebt dan vliegt de tijd. Tijd is waardevoller dan geld, want iedere seconde krijg je slechts één keer. Wie geld verliest kan het nog terug verdienen, met verloren tijd werkt dit helaas niet zo. Weg is weg. Door je bewust te worden van je eigen tijdsbeleving kun je het zelf gaan managen. Als je je bijvoorbeeld opgejaagd en gestrest voelt kun je bewust de tijd vertragen. Je eerste eigen grote aankoop, zoals een mobiele telefoon maakt veel indruk op je, je tweede mobiele telefoon een stuk minder, en je derde mobieltje zul je je over een paar jaar nog maar met moeite kunnen herinneren.
DUSSS…

Focus je niet op het hebben van spullen, maar richt je aandacht op dingen doen.

Actief bezig zijn!! Maak herinneringen. Doe dingen die je nooit eerder hebt gedaan. Ga op zoek naar leuke evenementen, activiteiten, wandelingen etc.

Maak nieuwe gerechten. Bezoek nieuwe steden, reis en wees niet bang voor het onbekende. Zorg dat je steeds nieuwe dingen meemaakt. Dat is de beste manier om de tijd op de lange termijn te vertragen. Het draait om het hebben van nieuwe ervaringen.

Geniet bewust van je leven

Hoe intenser jij geniet, des te indrukwekkender zullen de herinneringen zijn. Probeer dus niet je niet te laten leiden door de snelle wereld waar wij in leven maar sta regelmatig stil om ervan te genieten. Een wandeling kan een indrukwekkende herinnering worden wanneer je echt kijkt, luistert, ruikt en geniet van de natuur en de vrijheid. Wanneer je gewoon maar rondloopt, weggezakt in je gedachten, dan is die ervaring een stuk minder intens.

Door bewust te leven kun je je leven intenser maken, en zo dus ook je leven ‘langer’ maken.

Wil je meer tips om de tijd te vertragen?

Wil je meer ontdekken over de mogelijkheden van ons gedachten, en hoe je de tijdsbeleving zelf kunt beïnvloeden? Neem dan eens een kijkje naar de route: DAY-TOX. Hierin vind je wellicht een manier om meer inzichten te gaan creëren, die je gaan helpen je bewuster de tijd gaan beleven van nu en je tijd gaan indelen naar wens.

#DIYNICEWAY

    Instagram

    Follow Me!