NICEway gaat er vanuit dat elk huis iets vertelt over de mensen die er wonen. Een interieur raakt je pas echt wanneer het een uitgesproken individuele stempel draagt, een interieur dat persoonlijk is en niet door modetrends wordt ingegeven. Maar we leven in een maatschappij waarin we veel kopen, veel weggooien en toch steeds maar meer en meer willen. Hoe kun je duurzaam te werk gaan in een interieur? Wat heeft duurzaamheid te maken met het inrichten van een interieur? Bij duurzaamheid denk je eerder aan het huis zelf. Bijvoorbeeld de verwarming, de energie die je verbruikt, de isolatie etc. Maar je kunt ook duurzaam omgaan met je interieur. NICEway inspireert je, geeft advies om eens goed te kijken naar wat je hebt in je interieur. Door goed te kijken naar de basics en de spullen die je écht graag wilt houden, kun je veel makkelijker afscheid nemen van de overvloed aan spullen waar je niet echt gelukkig van wordt. Hoe doe je dat? Je leest het hier!

Geef je meubels een tweede leven

Een likje verf doet vaak al wonderen. Het opnieuw laten bekleden of nieuwe knopjes of klinken op een meubel kan ook het meubel een geheel nieuwe look geven. Gooi dus niet zomaar je meubels op straat maar kijk eens goed of je ze een tweede leven kunt geven.

Maak je eigen meubels

Je kunt ook meubels zelf maken van bijvoorbeeld rest hout, pallets, kratten, kussens etc. Op deze manier hergebruik je materialen en kun je zelf bepalen hoe je meubilair er uit gaat zien.

Bekijk goed waar meubels van gemaakt zijn

Ga je toch een nieuw meubel aanschaffen? Laat je dan goed informeren waar het meubel van gemaakt is. Zitten er schadelijke stoffen in? Kunnen materialen hergebruikt worden naderhand? Waar wordt het gemaakt? Wat is de verwachte levensduur?

Koop tweedehands meubels in plaats van nieuwe

Je kunt ook eens kijken bij een kringloopwinkel, 2e hands meubelzaak bij jouw in de buurt of op Marktplaats of jouw gewenste meubel daar te vinden is.

Alles heeft een vaste plek

Of het nou gaat om je schoenen, of je boeken, alles krijgt één vaste plek. Om jezelf ‘s ochtends tijd te besparen moet je je schoenen opbergen op een vaste plek. De meest handige plek voor al deze spullen is een een (schoenen-) kast. Boeken en tijdschriften krijgen één kast. Wanneer je je boeken opbergt op meerdere plekken, zorgt dat juist weer voor onrust. Zie blog: DE KUNST VAN HET OPBERGEN

Upcycle Upcycle Upcycle

Ten slotte geld voor duurzaamheid natuurlijk ook dat je alles kunt upcyclen. Materialen, meubels, kleuren etc. Upcyclen is de truc!

Ik hoop dat deze tips je hebben geïnspireerd en je een handvat biedt om zelf een bewust en duurzame interieur te gaan creëren dat past bij jou lifestyle. NICEway bied je hiermee een startpunt aan en als je nog meer advies kunt gebruiken, vragen of suggesties hebt. Dan neem gerust contact met mij op en bel 0031658836841 of mail naar info@niceway.nl 

Instagram

Volg mij! ook op Instagram diyniceway