Upcycling

TIPS VOOR EEN DUURZAAM INTERIEUR

Een duurzaam interieur krijg je op verschillende manieren voor elkaar. Maar waarom een duurzaam interieur?
Ik ben ervan overtuigd, dat je met rust in je eigen omgeving het gelukkigste bent. Deze rust wordt gecreëerd in je eigen interieur dat is ingericht met enkel gevuld met de spullen die je nodig hebt. Dingen die je blij maken. Als je een opgeruimd, overzichtelijk omgeving leeft met ruimte voor rust, aandacht en jezelf. Creëer je meer tijd voor de dingen die je echt gelukkig maken.

Een wereld zonder afval, hoe mooi zou dat zijn? Zelf je steentje bijdragen kun je óók met de inrichting van je huis door te kiezen voor materialen die duurzaam gemaakt, tweedehands of gerecycled zijn. Met een beetje inventiviteit en creativiteit hoef je nooit meer iets weg te gooien. Zo creëer je een duurzaam interieur!  Je moet eens namelijk kijken met een andere blik naar wat er al in huis staat en geef je tafel, stoelen of andere meubels een tweede leven. Zoals dit wandrek, deze heb ik nu al 10 jaar en volgens mij is hij ongeveer 40 jaar oud. Intussen heeft hij zijn derde lak laag gekregen en de functie is gelijk gebleven. Een mooi “groen” wandrek voor in de keuken. Helemaal blij mee..

Door te kiezen voor tweedehands meubelen is het vaak veel makkelijker om je inrichting een unieke, duurzame en persoonlijke uitstraling mee te geven. Het resultaat is een uniek meubelstukje met karakter en vaak veel leuker dan een doorsnee product uit een doorsnee winkelketen.

Of kies voor nieuwe, duurzaam geproduceerde producten en accessoires. Producten die fairtrade, duurzaam en/of ambachtelijk gemaakt zijn en van hippe, trendy, mooie en betaalbare woonaccessoires. Perfect voor in ieders interieur!

Duurzaam interieur

Maximaliseer je behoeftebevrediging en minimaliseer je consumptie
Probeer je zoveel mogelijk te richten op bevrediging van je (basis)behoeften op een niet materiële manier. Bewust minder consumeren kan je uiteindelijk meer geluk opleveren.

    Instagram

    Volg mij! ook op Instagram diyniceway