WORKSHOPS

Mini bewatering systeem

23 april 2017

Erg inspirerend en leerzaam is upcycling.  Upcycling staat voor producten die niet meer voldoen aan hun functie,  ze krijgen een unieke nieuwe functie en gaan daardoor langer mee,  het wordt weer waardevol en vaak zelfs mooier dan voorheen. Voor vele een zeer verrassende, maar niet echt duidelijke handeling. Op een creatieve manier,  laat NICEway zien wat je zoal kunt maken, van bestaande producten. Om zo beter naar jezelf en je omgeving te kijken en niet zo snel iets weg te gooien.

 

Jawel, er zit statiegeld op deze flessen, maar het gaat daar vooral omdat er geen zwerfafval ontstaat. De mogelijkheid is er, dat men deze flessen opnieuw zou kunnen gaan gebruiken.

Waarom ik dit doe? Ik wil graag mensen bewust maken en laten zien dat we in een wegwerpmaatschappij leven. Waarbij we ten eerste te veel kopen en snel alles weer weggooien. Waardoor die afvalberg groeit.  Door de creatieve toepassingen die we samen toepassen op een des betreffend product, tijdens workshops of de projecten die op maat bedacht worden. Het liefst van het afval van de des betreffende opdracht gever. Hoor ik vaak de reactie,”had ik dat maar geweten, dan had ik het niet weggegooid”. Of men beseft zich opeens, dat men veel weggooit en dat je toch veel dingen kunt gebruiken op een ander manier. Dan heb ik al een groot deel van mijn doel bereikt.

Zo ook afgelopen maand bij de open dag van Burgerhoes (bibliotheek) in Landgraaf hebben ze gevraagd voor een duurzame workshop te bedenken met een leuke knipoog naar het voorjaar. Dus heb ik petflessen verzameld, om een mini bewateringssysteem te maken.

 

Benodigdheden:  Legen petflessen, katoenen veters en bloembollen

Als inspiratie heb ik op kartonnen dozen Nederlandse ( + Engelse quotes achterkant) geschreven om het deze als inspiratie toe te passen op de mini systeempjes.

Samen gaan we dan na een korte uitleg aan de slag.  Want het grote voordeel van upcycling is, dat het ook niet lang hoeft te duren. Want de vorm is er al.. We gaan vooral de bestaande functie doorbreken en maker er iets mooiers van dan het al was.

En als eind resultaat een blijvend mini bewatering systeem.

Waarbij in het onderste deel vult met water. De veter maakt de verbinding tussen het onderste en het bovenste deel.

En in het bovenste deel, kun je verschillende plantjes bollen laten groeien en bloeien.

Weer een geslaagde missie.

Heb je vragen over upcycling workshops of objecten op maat.

Neem gerust contact met me op.

SEE YOU X

 

 

 

    Leave a Reply

    Instagram

    Volg mij! ook op Instagram diyniceway