Upcycling

Upcycling = Mindfulness

Figuurlijk betekenis van upcycling is mindfulness -> Nieuwsgierig, open-minded met een milde blik.

Wat is het dan upcycling en wat heb je eraan?

Standaard gaan we namelijk mee in de producten waarvoor ze zijn gemaakt. Je gebruikt deze producten, dat is het. WEG ERMEE?

Upcycling voelt aan als een tegen natuurlijke gedachten/handeling. De producten die er zijn,  lossen bv. handelingen en toepassingen op. En verder kijken we er niet meer na…voordat je het weet belandt het gebruikte product,  weer in de afvalbak en gaat daardoor ongemerkt, aan een mooier functie voorbij.

Upcycling is een tool om anders te gaan kijken naar deze bestaande producten. Als je eenmaal de standaard functie van deze producten hebt doorbroken, dan kun je de mogelijkheden zien en toepassen. Dus als je het werkelijk onder ogen ziet, dat de mogelijkheid er is, de verandering. Dan heb je de opmerkzaamheid bereikt “mindfulness” en geeft je nog meer creativiteit en rust. Je bent hier NU aanwezig, met de werkelijkheid en niet straks als het weer eens te laat is en je hebt  het bestaande product al weer eens weggegooid. Dat helpt de afval berg niet.

NICEway laat je op deze manier kijken, de mooie weg:  naar je zelf en je eigen omgeving.  En nee!!! Er is niets zweverige aan upcycling. Want je bent er NU mee bezig,  niet gisteren of in de toekomst.

Nu kun je eraan werken, om die afvalberg kleiner te krijgen.

 

 

SEE YOU X

    Instagram

    Volg mij! ook op Instagram diyniceway