WORKSHOPS

Aan de slag met T-shirts

Als NICEway wordt ingehuurd, gaat ze altijd opzoek naar afval van de locatie waar ze de workshop gaat geven.  Nu waren het de inspiratiedagen van de Woonboulevard in Heerlen.

Welkom bij:

In combinatie natuurlijk met onze eigen honden, dacht ik meteen aan die tientallen speeltjes wat we afgelopen jaar hebben gekocht voor de honden.  En wilde ik graag een bijdrage leveren aan die vele dierenliefhebbers, zoals wij en ging opzoek naar een creatief alternatief om van bestaande producten en speeltje te kunnen maken.  En dat werden t-shirts. Daarvan weet ik adressen,  die werken met 2e hands kleding. Waarbij ze met kapotte of beschadigde t-shirts niets kunnen doen. En vroeg aan hun of ze voor deze workshop een stapel konden sparen.

Zo gedaan….

De voorbereidingen van de workshops zit meestal de meeste tijd in om uit te testen en uit te proberen. Dat zijn als eerste de “grondstof ” die ik moet ontdekken en bewerken en ten tweede wat ga ik ervan maken? De speeltjes had ik al in gedachten en daarmee ben ik gaan oefenen hoe het rond knopen techniek werkte..

Het honden speeltje wordt gemaakt van de breedte onderaan van het t-shirt. Het bord knip je ervan af. Je knipt dan brede stroken (zeker 4 cm) over de breedte van het t-shirt. Die je daarna halveert de stroken en je knoopt alle stroken samen en ga je om en om knopen…

Intussen had ik dat wiel uitgevonden, maar er bleef zoveel over van het t-shirt.

Dus wat kunnen we nog meer meedoen? Katten speeltje

De katten speeltje wordt gemaakt van een (lange) mouw van het t-shirt. Het bord is de basis en je knipt stroken (2cm)  die je halveert de stroken en je knoopt een dubbele knoop, totdat je rond bent…

Mmmm…de raderen draaien dan bij mij!!! Mijn haarbanden….natuurlijk, die heb ik al jaren. Zo simpel en leuk. Daarvan heb ik een vlog gemaakt:

Hahah maar dan heb je het onderste deel van het t-shirt gebruikt en de mouwen. Dan blijft er nog heel veel over…

Last but not least -> Een tas

De tas wordt gemaakt d.m.v. de mouwen ervan af te knippen. (wat er nog van over is 🙂 ) Dan knip je stroken in de lengte (2 cm breed en 8 cm lang) en dan maak je de tas dicht met de stroken voor en achterpand met elkaar te knopen (dubbele knoop) …

Dan heb je toch verschillende onderdelen uit een t-shirt gehaald en heel duurzaam gebruik gemaakt van producten die er al zijn..

Veel plezier ermee,

SEE YOU

 

  • Inspiratie : New York – NICEway
    17 augustus 2017 at 15:48

    […] de tas zit een cadeautje voor een jarige job 😀 Om deze tas te maken van een t-shirt. zie mijn blog over de […]

Instagram

Volg mij! ook op Instagram diyniceway