UPCYCLING

Wat is upcycling eigenlijk en hoe kun je upcyclen? Upcycling is het proces waarbij bestaande producten worden getransformeerd tot nieuwe items met een nieuwe functie.  Een bestaand product wat mensen overhouden, niet meer mooi vinden en niks meer mee kunnen doen. Upcyclen is een toegevoegde waarde of verbeterde van kwaliteit van toepassing. De toegevoegde waarde of verbetering van het product ontstaat eerst door het waarnemen van het bestaande product. Wij kunnen dingen ‘verkeerd” waarnemen door eigenschappen van het product zelf. Dus door de eigenschappen in het voorwerp dat we waarnemen. Het geheel is meer dan de som der delen. De waarneming van alle losse delen samen is meer dan de delen apart te zien.

Upcycling is anders dan recycling, alhoewel het natuurlijk dicht bij elkaar ligt. Recycling is vooral een industrieel proces waarbij objecten, voorwerpen en materialen worden teruggebracht tot grondstoffen, terwijl het bij upcycling gaat om creatie, vernieuwing, verbetering, verandering.

Bij upcycling gaat het ook vrijwel altijd om unieke bestaande producten met een sterke persoonlijkheid & handtekening van de bezitter die een nieuwe functie heeft toegevoegd aan het bestaande product. NICEway laat je zien dat bestaande producten een nieuwe functie aan toe te voegen. Dankzij een persoonlijk advies en een stappenplan van aanpak op maat. En het geven van workshops. Laat ik je op een andere manier kijken naar jezelf en je omgeving om een betekenisvolle omgeving te creëren. En genieten van wat er al is….

Neem gerust contact met mij op voor vragen en meer informatie: Bel me 0031658836841 of mail info@niceway.nl 

 

Instagram

Volg mij! ook op Instagram diyniceway