NATUUR

WANDELEN MET AANDACHT

De natuur heeft een positieve werking op ons zijn: we komen tot rust, onze concentratie wordt beter en het nodigt ons uit te bewegen. Vaak schiet het er bij in om voldoende tijd buiten door te brengen, maar als we dan eenmaal weer buiten zijn ervaren we die helende werking en kunnen we de verbinding met dit alles weer voelen. Het voeden van die verbinding staat centraal tijdens de Walk & FIT en zorgt voor een opgeladen batterij die we kunnen meenemen in ons dagelijks leven.

Opmerkzaam zijn in het hier en nu, op een accepterende manier, zonder oordeel. Dit is een beoefening, omdat we dit vaak niet gewend zijn. Doordat we gehaast leven gaan we vaak voorbij aan het allerbelangrijkste: het leven zelf. Mindfulness leert ons om meer te genieten van het alledaagse, om naar binnen te keren en met een niet oordelende blik te kijken naar alles wat er op dat moment is. We zullen tijdens de WALK & FIT ook mindfulness beoefenen door oa: meditatie en lopen in aandacht.

Het bewust beleven van het moment ontstaat van zelf zodra iets je aandacht opeist en je geheel in beslag neemt. Een ogenblik lang valt alles weg en ervaar je nog alleen dat moment. Deze belevenis kan heel intens zijn en gevoelens van vreugde, tevredenheid  of rust oproepen. Net zo als afgelopen zondag ochtend. Het was wit. Een klein donzig laagje sneeuw was neergestreken en (bleef heeeel even liggen) het enigste dat ik toen wilde was naar buiten. Want tijd door brengen in de natuur is een hele goede manier om mindfulness te ontwikkelen, zodat je omgeving intensiever kunt beleven. Laat staan als het eens een keertje wit is buiten. En dan zie je dat prachtig contrast van de kleur rood in het witte landschap. Dan moet je toch even er bij stal gaan staan en uiteindelijk er een foto van maken.

#bewusterinjeleven

    Instagram

    Follow Me!