CONSUMINDEREN

Wat is upcycling?

Upcycling is het proces waarbij bestaande producten worden getransformeerd tot nieuwe items met een nieuwe functie.  Afval is een bestaand product wat mensen overhouden en niks meer mee kunnen doen. Afval upcyclen is een toegevoegde waarde of verbeterde van kwaliteit van toepassing.

Door te werken met o.a. met bestaande producten (schoon afval) en tijdens de upcycling workshop/projecten creëer je een ander kijk op jouw handelen, voor jezelf en als ondernemer. Tijdens het volgen van dit duurzaam proces, geeft het jouw een levensstijl mee. Een manier om een duurzaam leven te gaan leiden van waaruit je bewuste keuzes gaat maken voor jezelf,  je omgeving en je business.

Upcycling zorgt er juist voor dat het steeds maar toevoegen van spullen aan een wereld die toch al overladen is met materialisme. Materialen die anders op de vuilnisbelt zouden belanden worden op een creatieve en innovatieve manier hergebruikt om unieke items te maken.

Upcycling is een nieuwe manier van denken

NICEway stimuleert dan ook iedereen, om beter naar zichzelf en zijn omgeving te kijken, laten we meer maken met wat we al hebben!

Voor meer info zie WORKSHOPS

  • Yolanda
    6 april 2018 at 11:23

    Ik vind het soms echt prachtig om te zien wat er met oud materiaal gedaan wordt. Zo was ik een keer bij een tentoonstelling in het Tropenmuseum in Amsterdam, daar hadden ze een heel dorp nagemaakt die helemaal was opgebouwd uit oude plastic flessen. Was echt waanzinnig om te zien!

  • nicolegeilen
    7 april 2018 at 06:43

    Ja, Yolanda, je kunt er zoveel mee..!?! Want er zijn al zoveel producten, maar iedereen zit vast in het fenomeen de vast functie van het product dat men niet verder kijkt..haha we werken hieraan om te laten zien, dat er veel meer mee kan gedaan en gemaakt worden.

Instagram

Follow Me!