PERSOONLIJKE GROEI

Zelfvertrouwen ontwikkelen

Bij een nieuwe uitdaging is het belangrijk om zelfvertrouwen te ontwikkelingen, zeker als je nieuwe vaardigheden en talenten toepast. Laatje niet afremmen of weerhouden door nervositeit of de angst dat je niet goed genoeg bent.

KLEIN BEGINNEN

Wat je uiteindelijk doel ook is, je kunt het beste beginnen met een kleine simpele opdracht. Het is vaak de omvang die een karwei onmogelijk doet lijken. Is dat ook voor jou het geval, verdeel je taak in kleine stappen.

Je kunt jezelf ook eerst een doel stelen dat je makkelijk kunt bereiken zonder veel tijd, organisatie of inspiratie. Als je bijvoorbeeld wilt gaan fotograferen is het waarschijnlijk geen goed idee om meteen te beginnen met een bruiloft. Het is gemakkelijker om te beginnen met een verjaardagsfeestje. Maak je in deze fase geen zorgen of je ideeën wel origineel zijn. Door jezelf een bescheiden opdracht te geven en deze af te maken, bewijs je jezelf dat je doelen kunt bereiken.

DE EERSTE STAPPEN ZETTEN

Afhankelijk van de vaardigheden of ideeën die je wilt ontwikkelen, zijn er kleine creatieve uitdagingen die je jezelf kunt stellen. In trainingen die nu worden ontwikkeld wil ik je graag uitleggen hoe je deze uitdagingen kunt vergemakkelijken door stap voor stap te werk te gaan. En met simpele technieken kun je je patroon doorbreken en het zelfvertrouwen ontwikkelen om grotere uitdagingen aan te gaan.

    Instagram

    Follow Me!